Аеропорт "Житомир" прийматиме міжнародні рейси

30 июня 2021%, 18:05
 Економіка Источник: Гордон

Кабінет Міністрів України на засіданні 30 червня ухвалив розпорядження про відкриття пункту пропуску через державний кордон в аеропорту "Житомир", це дозволить приймати міжнародні рейси.

"Відкрити міжнародний пункт пропуску через державний кордон в аеропорту "Житомир" (дочірнє підприємство "Міжнародний аеропорт Житомир імені С.П. Корольова" ТОВ "Акорд") для вантажного та пасажирського повітряного сполучення з постійним режимом функціонування і цілодобовим часом роботи", - ідеться в документі.

Контекст:

Аеропорт у Житомирі заснували 1939 року, а після розвалу СРСР його використовували авіалюбителі. У листопаді 2011 року Державіаслужба України видалила аеродром Житомира з реєстру цивільних аеродромів України та анулювала свідоцтво про його реєстрацію.

У грудні 2015 року Державіаслужба видала сертифікат на аеродром, який дозволяє йому знову приймати літаки.

7 жовтня 2020 року створена за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля комісія визнала аеропорт "Житомир" готовим для здійснення міжнародних перевезень, писало інтернет-видання "Житомир.info".

У червні 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міськради оголосило тендер на реконструкцію аеродромного комплексу в Житомирі. Як зазначено на ресурсі ProZorro, його очікувана вартість становить 476,3 млн грн. Реконструювати комплекс підрядник має до кінця поточного року.

Источник: Гордон