Криклій повідомив, чи стане дорожче літати через введення держзбору для авіакомпаній

15 июля 2020%, 16:50
 Економіка Источник: УНН

Введення державного збору за кожного пасажира для авіакомпаній, що регулюється законом No2424, ухваленим у парламенті, ніяк не має відобразитись на вартості авіаквитків для громадян. Про це на брифінгу у середу сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає УНН.

"Це не є додатковими витратами, це насправді більше технічний законопроект, але дуже важливий, оскільки раніше ці речі були врегульовані постановою Кабміну, і це іноді створювало певну загрозу, не всі авіаперевізники хотіли платити і звертались власне до судових інстанцій з тим щоб це було врегульовано або на рівні законодавства, або позбавити їх від таких сплат. Зазначу, що і іноземні, і наші авіаперевізники, всі здійснювали ці авіазбори, сплачували вчасно. Тому на здорожчення квитку це ніяк не має відобразитись", - сказав міністр.

Нагадаємо, цього тижня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект No2424, що визначає особливості державного збору за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до українського аеропорту.

Источник: УНН