Суд повернув "Укртелеком" у державну власність

19 октября 2017%, 17:45
 Економіка Источник: Телекритика (Украина)

Господарський суд Києва сьогодні, 19 жовтня, задовольнив позов Фонду державного майна (ФДМУ) щодо приватизації компанії "Укртелеком".

Як повідомляє прес-служба суду, цим рішенням повністю задоволені вимоги ФДМУ. Таким чином, розірваний договір купівлі-продажу акцій "Укртелекому" між державним Укрексімбанком і компанією ЄСУ, кінцевим бенефіціаром якої є Ринат Ахметов.

Крім того, суд зобов'язав банк списати з рахунку ЄСУ пакет акцій і стягнути пеню в розмірі близько 2,17 млрд грн за неналежне виконання договору купівлі-продажу.

У свою чергу ЄСУ, як повідомляє "Сегодня.ua", з рішенням не згодна і подасть апелляцію. У компанії запевнили, рішення суду першої інстанції не вплине на операційну роботу оператора, зокрема буде продовжена його масштабна модернізація в партнерстві з China Development Bank.

"З огляду на характер претензій ФДМУ і їх зв'язок із діями попередніх власників "Укртелекому", ТОВ ЄСУ вважає за необхідне досягнення розумного компромісу щодо виконання приватизаційних зобов'язань", - підкреслили в компанії.

Нагадаємо, Фонд держмайна продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - компанії ЄСУ - майже за 10,6 млрд грн на початку 2011 року. А в середині травня 2017-го подав до суду з вимогою розірвати договір, вимагаючи також стягнути 2,17 млрд грн пені

118143.jpg