У Кривому Розі розростається протест шахтарів

08 сентября 2020%, 11:04
 Економіка Источник: Корреспондент.net (Украина)

Готовність підтримати страйкуючих висловили працівники інших підприємств Кривого Рогу: зараз вони оголосили "італійський" страйк.

Кількість шахтарів Криворізького залізорудного комбінату, які залишилися під землею на знак протесту і вимагають збільшення зарплат і поліпшення умов праці, зросла до 393. Про це у вівторок, 8 вересня, повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його даними, протестують 90 гірників шахти Гвардійська, 60 гірників шахти Терновська, 214 гірників шахти Батьківщина і 29 гірників шахти Октябрська.

Готовність підтримати страйкуючих висловили працівники інших підприємств Кривого Рогу. Зараз вони оголосили "італійський" страйк.

Волинець повідомив, що 8 вересня в Кривий Ріг повинні прибути представники центрального офісу Державної служби з питань праці - оскільки працівники підприємств міста скаржаться на роботу регіонального управління Держпраці, звинувачуючи його чиновників у продажності і залежності від місцевих роботодавців.

Нагадаємо, на Криворізькому залізорудному комбінаті гірники шахти Батьківщина підтримали колег з шахти Октябрська, які п'яту добу протестують під землею.