В Україні більш як на третину підвищили ціни на газ для населення

27 октября 2020%, 11:07
 Економіка Источник: ТСН.ua

НАК "Нафтогаз України" оголосив про встановлення ціни газу для населення у листопаді 2020 року на рівні 6,33 грн/куб. м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки). У порівнянні з жовтнем ціна газу зросла на 34,7%.

Про це повідомили 26 жовтня на сайті компанії.

"Зміни цін на газ в листопаді обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо", - йдеться у повідомленні.

Ціна на природний газ у листопаді за тарифом "Місячний" зросте до 6,33 грн/куб. м. з ПДВ (без вартості розподілу). Для тих клієнтів, які в листопаді підключать тариф "Річний", ціна газу на наступні 12 місяців складе 6,45 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу).

Клієнти, які підключили тариф "Річний" у попередні періоди, будуть продовжувати платити за газ за ціною, яку зафіксували при переході на літній тариф.

Однак, ще до 31 жовтня включно ще можна встигнути підключити тариф "Річний" за ціною 5,24 грн/ куб.м з ПДВ.

У жовтні 2020 року оптова ціна на газ для виробників теплоенергії, яким постачається газ у рамках ПСО, становить 5374,1 грн за тисячу кубомертів (без урахування ПДВ та витрат на транспортуваня), ціна у жовтні порівняно з минулим місяцем зросла на 24%

304.jpeg
Источник: ТСН.ua