В Україні підрахували кількість розмитнених "євроблях"

21 декабря 2018%, 11:02
 Економіка Источник: Обозреватель (Украина)

В Україні станом на 20 грудня громадяни оформили майже 6,5 тисячі транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені до набрання чинності нових правил та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

"Із загальної кількості розмитнених авто - майже 6,2 тисячі транспортних засобів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу", - йдеться на сайті Державної фіскальної служби.

За них власники добровільно сплатили 52,3 тисячі гривень, що звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні "євроблях".

У ДФС також відзначають, що протягом 19 грудня було здійснено розмитнення 827 автівок.

Нагадаємо, що станом на 10 грудня в Україні офіційно розмитнили 1 тисячу авто на європейських номерах.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 8 листопада Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів із європейською реєстрацією в Україні. Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його об'єму. Так, для бензинових двигунів об'ємом до 3000 і більше 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно €50 і €100. Для дизельних двигунів об'ємом до 3500 і більше 3500 куб. см вводяться базові ставки відповідно €75 і €150.

Також Рада ввела великі штрафи за порушення правил ввезення таких автомобілів на територію України. Власники автомобілів на єврономерах не згодні з низкою положень цих законів, через що в деяких регіонах України відбувалися акції протесту.

Згідно з даними Державної фіскальної служби, в Україну у режимі тимчасового ввезення потрапили 2,7 млн автомобілів. Кількість авто, які були ввезені у режимі "транзит" і фактично перебувають в Україні з порушенням термінів, досягла 110,4 тис, а у режимі "тимчасового ввезення" із порушенням термінів - 207,4 тис.