Зеленський підписав закон про незалежність бюджетів ОТО: що зміниться

12 октября 2020%, 22:29
 Економіка Источник: РБК-Украина Персоны: Зеленський В.О.

У понеділок, 12 жовтня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про незалежність бюджетів територіальних громад. Документ набуде чинності з січня 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Закон уніфікує визначення терміна "бюджети місцевого самоврядування".

Також закон передбачає: розмежування доходів і видатків між бюджетами районів і територіальних громад; встановлення складу доходів і видатків бюджетів територіальних громад в обсягах, закріплених за бюджетами міст обласного значення та об'єднаних територіальних громад; встановлення рівних умов для сільських, селищних, міських територіальних громад у бюджетному забезпеченні

Наголошується, що відповідні зміни в Бюджетний кодекс обумовлені тим, що 16 квітня Верховна рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад", а 17 липня ВР прийняла постанову "Про утворення і ліквідації районів".

"Новий адміністративно-територіальний устрій базового та районного рівнів потребував відповідних змін правових засад функціонування бюджетної системи України", - йдеться в повідомленні.

Відповідний законопроект Рада схвалила 17 вересня. За документ проголосували 287 нардепів.

17 липня Верховна рада схвалила за основу і в цілому постанову Кабінету міністрів, якою ліквідуються старі і створюються нові райони.

 

023_2.jpg
Источник: РБК-Украина