Ексзаступниця Єрмака й Богдана Коваленко очолила Чернігівську ОДА

15 октября 2020%, 14:39
 Політика Источник: Украіна молода

Анна Коваленко нині єдина жінка на посаді голови обласної держадміністрації

У межах своєї робочої поїздки Володимир Зеленський представив Анну Коваленко як нову очільницю Чернігівської обласної державної адміністрації. Раніше вона була заступницею голови ОПУ й заступницею міністра розвитку громад.

Анна Коваленко нині єдина жінка на посаді голови обласної держадміністрації, розповів Володимир Зеленський на брифінгу.

Сама нова очільниця заявила про готовність до роботи. Вона запевнила: завдяки досвіду, здобутому в Міністерстві розвитку регіонів, добре розуміє проблеми, з якими зіштовхується Україна.

"Я буду робити все від мене залежне, щоб стрімко розвивався цей регіон. Для чернігівців хочу пообіцяти бути відкритою і робити все можливе, щоб крок за кроком їхнє життя ставало кращим. Дякую за довіру" - сказала Анна Коваленко.

Раніше Чернігівську область очолював Андрій Прокопенко. Втім у розпал передвиборчої кампанії він подав у відставку, мовляв, його позбавили впливу на формування кандидатів в області.

Він пояснив, що голова ОДА без "своїх" депутатів в обласній раді буде дуже слабким. Це не дозволить йому реалізувати стратегію розвитку регіону.

Це 29-річна журналістка й громадська активістка. Анна Коваленко родом з Бучі Київської області. За освітою вона театрознавець.

Брала участь у Революції Гідності, після чого почала професійну діяльність в органах державної влади в Україні. Найперше стала радницею міністра оборони у 2014 році.

Згодом на посаді міністра Валерій Гелетей змінив Михайла Коваля, а Коваленко залишилася радницею. Пізніше так само сталося, коли міністром став Степан Полторак.

У грудні 2014 року стала заступницею міністра інформаційної політики Юрія Стеця, а після 2015 року її діяльність на держслужбі призупинилася.

У 2019 році Анна Коваленко пройшла у Верховну Раду за списком "Слуги народу", та згодом склала повноваження на користь посаді заступниці голови ОПУ.

У травні 2020 року з Офісу президента повернулася в уряд - стала заступницею міністра розвитку громад, де й працювала до останнього часу.

Источник: Украіна молода