Генерал-лейтенант Андрій Таран: Необхідно вивести військову контррозвідку зі структури СБУ та підпорядкувати її МО

15 мая 2019%, 12:11
 Політика Источник: 4-та Влада

При здійсненні реформ в ЗС України неможливо обійти такі делікатні питаня, як реформування розвідки та контррозвідки. Про це йдеться у матеріалі генерал-лейтенанта Андрія Тарана - координатора Секретаріату політичної партії "Сила і Честь" на сайті "Громадського радіо" під назвою "Оборонна реформа: як не зупинитися при зміні президента".

Зокрема, Андрій Таран зазначає, що "багатьом військовим експертам, як в Україні, так і за її межами, здається алогічним той факт, що у країні, яка веде бойові дії, військове керівництво позбавлене можливості забезпечувати контррозвідувальний захист збройних сил. Необхідно вивести військову контррозвідку зі структури СБУ та підпорядкувати її Міністерству оборони".

А щодо розвідки, то генерал-лейтенант Таран наголошує на необхідності "відновлення Комітету з питань розвідки, який би здійснював координацію діяльності всіх розвідувальних органів країни та спрямовував їх на виконання стратегічних завдань в інтересах", це дуже "гостре питання, з вирішенням якого не можна зволікати".

 

Довідково. Колишній перший заступник командувача Сухопутних військ ЗС України. Проходив службу на посадах представника МО України при Постпредстві України при ООН, заступника начальника Головного управління розвідки МО України, аташе з питань оборони України в США. Провів вісім місяців в АТО, де очолював українську сторону СЦКК. Брав участь в роботі  Тристоронньої контактної групи на переговорах в Мінську в якості представника України в робочій підгрупі з питань безпеки. Зараз у відставці. На сьогодні - Координатор Секретаріату політичної партії "Сила і Честь", Головою якої є Ігор Смешко - перший військовий аташе незалежної України в США та Швейцарії, екс-начальник Головного управління військової розвідки Міноборони, колишній голова Служби безпеки, Надзвичайний і Повноважний Посол, доктор технічних наук, генерал-полковник, кандидат у Президенти України.

 

taran_1.jpg
Источник: 4-та Влада