НАБУ оскаржить рішення ОАСК щодо відсторонення Ситника з посади

27 октября 2020%, 14:06
 Політика

У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) заявили, що рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) щодо відсторонення Артема Ситника з посади втручанням у роботу НАБУ, тому воно буде оскаржене. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"Йдеться про спробу у будь-який спосіб усунути з посади Директора НАБУ як гаранта інституційної незалежності та спроможності організації розслідувати факти вчинення корупційних дій посадовцями топ-рівня та перетворити сам орган у керовану "кишенькову" структуру", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, у НАБУ переконані, що наслідком виконання цього рішення стане повне блокування розслідувань багатомільярдних корупційних зловживань в українській владі.

Водночас в Бюро наголосили, що звільнити Артема Ситника з посади можуть винятково на підставах, передбаченим законом "Про Національне антикорупційне бюро України".

"Зараз таких підстав немає. Тому Артем Ситник продовжує виконувати свої повноваження, НАБУ працює в штатному режимі. Будь - які спроби ОАСК знайти обхідні шляхи для реалізації суддями, підозрюваними в захопленні влади, своїх амбіцій є такі, що знищують довіру до судової влади і справедливого судочинства", - пояснили в Національному бюро.

Також в установі додали, що рішення ОАСК є "абсурдним у правовому сенсі", а його метою є "заблокувати роботу інституції, яка викрила суддів ОАСК на масштабних зловживаннях та спробі захоплення влади".

Нагадаємо, 26 жовтня, Окружний адмінсуд Києва ухвалив відсторонити від посади директора НАБУ Артема Ситника.

Згодом ОАСК постановив, що Ситник повинен передати свої повноваження одному із своїх заступників протягом місяця.

Західна iнформаційна корпорація
https://zik.ua/

480.jpg