Парубій провів у будинку пленарних засідань Верховної Ради України екскурсію

11 июня 2018%, 07:53
 Політика Источник: 4-та Влада

По завершенні засідань Міжпарламентської конференції її учасники, на запрошення Голови Верховної Ради України А.Парубія, ознайомилися з будівлею пленарних засідань Українського парламенту, оглянули кулуари Верховної Ради та залу пленарних засідань. Про це повідомляє Інформаційне управління Парламенту.


Голова Верховної Ради України особисто провів екскурсію будинком парламенту для Голови Парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе, Голови Парламенту Республіки Молдова Андріана Канду, інших високих гостей.  А.Парубій розповів про Почесний портал Прапора Незалежності України, картину «Державотворення» О.Кулакова, сесійну залу Українського парламенту. Зокрема, пояснив принципи роботи системи «Рада-3» та перспективи її модернізації, окреслив основні моменти оновлення сесійної зали, розповів про роботу акредитованих ЗМІ у Верховній Раді у контексті руху до відкритості парламенту.

Під час екскурсії гості дізналися про історію розвитку та становлення українського парламентаризму, архітектурну спадщину сесійного будинку парламенту, основні реліквії, які в ньому розміщені.


 Відвідувачі також ознайомилися з представленими у кулуарах парламенту експозиціями, серед яких – виставка «Від Конституції до Конституції» в рамках розгорнутого проекту до 100-річчя Української революції 1917-1921 років та експозиція історичних ілюстрацій до Конституції Пилипа Орлика.


 Гості цікавилися також іншими експозиціями, представленими у кулуарах - виставками творів кримсько-татарського мистецтва та дитячого малюнка «Діти з прифронтової території: мрії, бажання, досягнення». В малюнках та саморобках діти з Попасної Луганської області та Маріуполя Донецької області висловили свої враження від екскурсії до Верховної Ради, де вони ознайомились з історією державності та парламентаризму в Україні і захоплено спостерігали, як народні депутати голосують за важливі закони для нашої країни.

dsc01587.jpg
Источник: 4-та Влада