Саакашвілі погодився стати прем'єром Грузії після перемоги опозиції на виборах

07 сентября 2020%, 23:41
 Політика Источник: Gazeta.ua

Голова виконавчого комітету реформ України, експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі дав згоду на пропозицію об'єднаної грузинської опозиції стати прем'єр-міністром після перемоги на парламентських виборах 31 жовтня.

Він оголосив, що згоден бути перехідним прем'єр-міністром не на повний термін, а на стабілізаційний період, поки Грузії не вдасться подолати глибоку економічну кризу, в якій вона зараз перебуває. Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Безумовно, я хочу допомогти моєму грузинському народу вийти з кризи", - написав він.

Саакашвілі нагадав, що зараз знаходиться в Україні і виконує свої функції глави виконавчого комітету Національної ради реформ.

"Ми готуємося до чергового засідання Нацради, на яке у нас є дуже важливий порядок денний. Ми запропонуємо на засіданні комплексні реформи надрокористування, підключення до електрики, судову реформу і реформу ДАБІ. Крім того, незабаром Парламент розгляне запропоновані нами раніше реформу митниці, введення податку на виведений капітал і реформу приватизації. Також я продовжую поїздки по Україні і працюю в штатному режимі. Для мене доля України і Грузії нероздільні. Я не вибираю між двома країнами, моя боротьба триває і тут, і там", - розповів голова виконавчого комітету реформ України.

Раніше повідомлялося, що партія "Єдиний національний рух" і об'єднання опозиції "Сила в єдності" висунули кандидатуру Міхеіла Саакашвілі на посаду прем'єр-міністра Грузії. Таке рішення було прийнято на засіданні політради партії.
 

Источник: Gazeta.ua