СБУ оголосила полковнику Нескоромному про підозру в підготовці вбивства

27 января 2021%, 23:27
 Політика Источник: Українські новини

Служба безпеки України (СБУ) оголосила колишнього заступника голови СБУ Дмитру Нескоромному про підозру в організації приготування вбивства генерала СБУ Андрія Наумова.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби СБУ, передають Українські Новини.

"Колишньому першому заступникові голови Служби безпеки Дмитру Нескоромному оголошено про підозру у вчиненні злочину - організації підготовки вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Зокрема, мова йде про ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28 і ст. 348 Кримінального кодексу. Вживаються заходи щодо розшуку Д.А. Нескоромного з метою допиту як підозрюваного і вручення клопотання про обрання запобіжного заходу", - йдеться в ньому.

Вказується, що головне слідче управління СБУ, яке здійснює досудове розслідування цього злочину під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора, встановило, що Нескоромний спільно зі співробітником антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком мав намір позбавити життя Наумова.

СБУ вказує, що має докази, що підтверджують цей намір: відео- та фотоматеріали, аудіозаписи розмов Расюка, Нескоромного та інших осіб, під час яких, зокрема, обговорюється організація вбивства, виконавці та інші деталі планованого злочину.

Начальник слідчого управління СБУ Анатолій Булич раніше заявив, що Нескоромний не є підозрюваним у замаху на генерала Наумова, тому його не можуть оголосити в розшук.

Перед цим в месенджері Telegram з'явився канал нібито від імені Нескоромного, який заявив, що ситуація з його затриманням це провокація і він був змушений покинути Україну.

За голову Наумова затриманий Расюк пропонував 50 тис. доларів.