СБУ викрила воєнізоване формування. В організації підозрюють екс-нардепа Семенченко та агента НАБУ

24 марта 2021%, 22:43
 Політика Источник: РБК-Украина

Служба безпеки України припинила діяльність воєнізованого формування, метою якого була підготовка до тяжких злочинів. До його складу входили понад 150 осіб, а до організації, за версією слідства, причетні екс-нардеп Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, членів формування тренували на спеціально обладнаній базі в Київській області, а частина з них навчалася в центрах підготовки за кордоном. Діяльність контролювали 15 громадян України. Зокрема, вони вербували потенційних учасників, віддаючи перевагу колишнім військовим і правоохоронцям.

За даними слідства, воєнізоване формування укладало контракти з представниками організацій на Близькому Сході. Також зафіксовані пропозиції організувати поставки зброї до цих країн.

У відомстві зазначили, що Семенченко і Шевченко також можуть бути організаторами схеми зі ввезення військових запчастин і товарів подвійного призначення з РФ, які потім продавали українським держпідприємствам за завищеними цінами. Їм та іншим організаторами повідомили про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Співробітники СБУ провели понад 80 обшуків за місцями проживання та тренування фігурантів справи в Києві, Київській і Донецькій областях. Правоохоронці вилучили: майже 5,5 тисяч набоїв різного калібру; 7 реактивних протитанкових гранат "РПГ-26"; 4 підствольних гранатомети; ручний кулемет Калашнікова; 2 автоматичні гвинтівки; 3 пістолети та 3 автомати Калашнікова "АКС"; 7 помпових рушниць; 38 гранатометних пострілів "ВОГ-25", 21 гранату (зокрема, "Ф-1" та "РГД-5"); 16 запалів "УЗРГМ" та 6 тротилових шашок, пластид; пристрій для забезпечення конфіденційних перемовин; тощо.

Источник: РБК-Украина