Суд відкрив справу за позовом Нефьодова про поновлення його на посаді глави митниці

26 мая 2020%, 17:36
 Політика Источник: Українські новини

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом колишнього голови Державної митної служби Максима Нефьодова про відновлення його на посаді.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, передають Українські Новини.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження і призначив на 1 липня підготовче засідання за позовом Максима Нефьодова до Кабінету Міністрів України щодо поновлення його на посаді голови Державної митної служби", - сказано в ньому.

Позивач, зокрема, просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів від 24 квітня "Про звільнення Нефедова Максима Євгеновича з посади голови Державної митної служби України" і просить поновити його на зазначеній посаді.

Також Нефедов просить суд стягнути на його користь суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу виходячи з розміру її середньоденної (годинної) заробітної плати.

Як повідомляли Українські Новини, 24 квітня Кабінет Міністрів звільнив Нефедова з посади голови Митної служби.

Колишній голова Державної митної служби України Максим Нефьодов раніше підтвердив оприлюднену агентством інформацію про нараховуються за погодженням з Мінфіном преміях в 600% від посадового окладу.