Україна готова поділитися зі США досвідом протистояння російським кібератакам – Маркарова

30 апреля 2021%, 10:29
 Політика Источник: Укринформ

Україна має багатий досвід протистояння російській кампанії дезінформації, а також кібератакам, і могла би поділитися ним зі Сполученими Штатами, а також з іншими країнами Заходу, щоби посилити ефективність спільної протидії цьому виклику.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова під час вебінару, організованого Українсько-Американською Діловою радою, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У цьому питанні ми в Україні маємо багато чим поділитися. Ми мали справу з великою кількістю кібератак (з боку Росії – ред.) перед тим, як вони були виявлені тут, у Сполучених Штатах, і ми знаємо, що робити в (таких випадках – ред.)», - зауважила Маркарова.

Вона також зазначила, що Україна застосувала певні заходи для захисту і готова робити це разом зі США, а також іншими країнами Заходу.

«Ми можемо разом скласти план, яким чином підвищити ефективність та дієвість у скоординованому реагуванні на цей виклик»,- підкреслила посол.

Окрім того, за її словами, українська сторона готова розвивати діалог зі США у багатьох інших сферах, у тому числі щодо інновацій та кліматичних змін.

Президент Володимир Зеленський призначив Оксану Маркарову послом України в США 25 лютого цього року.

20 квітня вона прибула до Вашингтона для виконання обов’язків на цій посаді.

Источник: Укринформ