Україна з нетерпінням чекає на результати розшифровки "чорних скриньок" літака МАУ - Зеленський

20 июля 2020%, 13:56
 Політика Источник: Укринформ Персоны: Зеленський В.О.

Президент України Володимир Зеленський вітає направлення "чорних скриньок" зі збитого біля Тегерана літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" до Франції і чекає на результати їх розшифровки та початок переговорного процесу з Іраном.

Про це він написав у Facebook.

"Вітаю направлення бортових самописців зі збитого в січні біля Тегерана літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 до французького Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації" - наголосив Президент.

За його словами, це правильний крок у напрямку завершення розслідування збиття літака.

Зеленський зауважив, що рідні та близькі загиблих у цій страшній трагедії мають знати правду. Також, наголосив він, вони повинні отримати належні компенсації від іранської сторони.

"Іран має провести повне, прозоре та незалежне розслідування відповідно до міжнародних стандартів", - підкреслив глава Української держави.

Президент розповів, що скриньки прибули до Ліона ще в суботу в умовах підвищеної секретності і вже знаходяться в лабораторії.

"Наші експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф також беруть участь у процесі розшифровки скриньок. Процес розпочнеться з узгодження методики зчитування інформації зі скриньок, після чого експерти перейдуть до практичної частини робіт. Роботи можуть бути завершені доволі швидко, але все залежить від технічного стану скриньок", - сказав Зеленський.

Источник: Укринформ