Заступника голови податкової Києва відсторонили від посади

14 июня 2020%, 22:54
 Політика Источник: Левый берег

Першого заступника начальника податкової Києва Миколу Ільяшенка, який фігурує у справі про хабар керівнику САП Назару Холодницькому, відсторонено від виконання обов'язків на час проведення дисциплінарного провадження.

Про це інформує пресслужба Державної податкової служби.

"Головою Державної податкової служби України Олексієм Любченком за фактом порушення присяги держслужбовця відкрито дисциплінарне провадження та відсторонено від виконання посадових обов'язків першого заступника начальника ГУ ДПС у місті Києві Миколу Ільяшенка. З метою встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню Миколою Ільяшенком корупційного правопорушення, призначено тематичну перевірку Головного управління ДПС у місті Києві", - йдеться у повідомленні.

Вищий антикорупційний суд сьогодні має продовжити засідання з обрання запобіжного заходу Миколі Ільяшенкові. Заступник голови ДПС разом з ще двома затриманими фігурує у справі про підкуп керівництва антикорупційних органів.

Раніше сьогодні ВАКС заарештував на 60 діб, до 10 серпня, з можливістю внесення застави у 40,3 млн гривень Андрія Кічу, якого називають директором з правових питань газодобувної компанії "Бурісма", власником і керівником якої є ексміністр екології часів президентства Віктора Януковича Микола Злочевський.

Третій із затриманих фігурантів справи - колишній керівник одного з департаментів ДФС України, якого у САП називали "довіреною особою ексміністра екології", його ім'я публічно поки не вказувалося.
 

Источник: Левый берег