Зеленський створив Раду з питань розвитку вищої освіти

03 июня 2020%, 13:28
 Політика Источник: РБК-Украина Персоны: Зеленський В.О.

Президент України Володимир Зеленський створив Раду з питань розвитку вищої освіти. Відповідний указ президент підписав 3 червня.

Про це Зеленський повідомив в Facebook.

За його словами, завданнями Ради буде вдосконалення якості і зміст вищої освіти, а також підготовка по вдосконаленню законодавства України.

"Ми повинні сформувати чіткі цілі і готувати конкурентоспроможних фахівців - відповідно з потребами української економіки. Визначити, яким професіям ринок перенасичений, а які, навпаки, гостро затребувані в найближчі роки. Не менш важливо і розвиток мережі студентських гуртожитків. Сучасних, комфортних, а головне - в достатній кількості для потреб іногородніх студентів", - повідомив Зеленський.

Крім цього, президент наголосив на необхідності популяризації математичних і природничих наук, а залучення до освіти іноземних студентів.

Також найближчим часом плануються зустрічі з представниками дошкільної, середньої та професійно-технічної освіти, де будуть визначені шляхи розвитку.

 2 червня Зеленський зустрівся з ректорами провідних вищих навчальних закладів, щоб обговорити проблему "кадрового голоду" в Україні.

 

48102943_303.jpg
Источник: РБК-Украина