Блінкен прокоментував можливість відключення Росії від системи SWIFT

07 мая 2021%, 00:11
 Політика Источник: Сегодня (Украина)

Держсекретар США Ентоні Блінкен в ексклюзивному інтерв'ю Радіо Свобода прокоментував можливість відключення Росії від системи SWIFT у разі продовження з боку Москви військової ескалації, спрямованої проти України.

"Не хочу говорити про якісь гіпотетичні кроки, які ми можемо зробити в майбутньому. Скажу ось що: коли йдеться про те, щоб стримати агресію, чи про те, щоб відповісти, ми розглянемо будь-який розумний варіант", - наголосив керівник американської дипломатії.

За його словами, США відповідатимуть, "якщо Росія продовжить робити необдумані, агресивні кроки чи то щодо України, чи щодо інших наших партнерів".

"Не з метою ескалації, не тому, що нам потрібен конфлікт, а тому, що такі дії не можуть лишатися без відповіді, не можуть бути безкарними... Але я щиро сподіваюся на те, що Росія розуміє: ми б краще надали перевагу більш стабільним і передбачуваним відносинам. Але зрештою, це залежить від Росії - від того, що вона робить, і того, що не робить", - наголосив держсекретар США.

SWIFT - це міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів. Відключення країни від цієї системи означає її фактичну ізоляцію.

Відключення Росії від SWIFT, а також ембарго на експорт російських енергоносіїв експерти розглядають як варіанти дій США і країн Заходу в цілому за умов посилення суперечностей із Москвою.

Радіо Свобода
https://www.radiosvoboda.org/a/news-blinken-rosija-swift/31241720.html

 

Источник: Сегодня (Украина)